Agility for fun


Agility is fun! Een combinatie van trainen op een positieve manier en sportief bezig zijn.

Bij de beginnerstraining worden eerst alle toestellen aangeleerd. Daarna volgen cursussen voor gevorderden om de technieken verder te verfijnen, meestal meer gericht op de eigenaar dan op de hond! Ook de eigenaar moet ‘trainen’, hij/zij moet leren de hond op het juiste moment duidelijke aanwijzingen te geven en een goede positie in te nemen. De training is erop gericht de vaardigheden van de hond en zijn handler te vergroten en de samenwerking tussen deze twee steeds verder te verbeteren totdat men uiteindelijk een echt “team” vormt.

Om te kunnen deelnemen aan deze cursus dient je hond gehoorzaam te zijn en de basisoefeningen te beheersen. Eventueel kan met een proefles bepaald worden waar ingestroomd kan worden. Daarnaast moet uw hond neutraal staan ten opzichte van andere honden en mensen. 

In principe kan iedere gezonde normaal gebouwde hond, mits in een goede conditie, aan agility doen. Ras of rasloos maakt hierbij geen verschil. Er kan met agility begonnen worden als de hond volgroeid is. Dit is afhankelijk van het ras. De training moet op een verantwoorde wijze opgebouwd worden om blessures te voorkomen. Een aantal rassen is door hun specifieke bouw minder geschikt voor agility. Het is bijvoorbeeld niet verstandig om met grote, zware honden of kortbenige honden met een lang lichaam te gaan springen. Maar het is vooral belangrijk dat een hond plezier heeft in de agility.